[برای مشاهده لینک ثبت نام کنید. ]
یک کارشناس تغذیه، علائم و مشخصات انواع ظروف بهداشتی یک*بار مصرف را اعلام کرد.معمار کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مصرف كنندگان باید به علامات اختصاری مانند PE ،PP یا PS كه در كف ظروف حك شده است، توجه كنند.وی در ادمه گفت: این علائم نشان دهنده این است كه :اولا تولید كننده ظروف سعی در اطلاع رسانی به مصرف كننده از نظر نوع كاربرد ظروف دارد.ثانیا هر یك از این علائم نشانگر نوع مصرف و كاربرد ظروف یك*بار مصرف است.این کارشناس آزمایشگاه در ادامه انواع ظروف یک*بار مصرف و کاربرد آن*ها گفت :ظروف پلی اتیلنی (PE) سفید رنگ برای بسته بندی و نگهداری روغن، سركه و محصولات لبنی (شیر و دوغ) و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب مناسب است.بر اساس این گزارش، استفاده از ظروف پلی پروپیلنی (PP) سفید رنگ برای بسته بندی محصولات لبنی ( ماست، خامه، پنیر ) و همچنین زیتون و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب بلامانع بوده و اخیرا در جهان به جای لیوان*های یك*بار مصرف شفاف از لیوان*های پلی پروپیلنی استفاده می*شود.وی در ادامه افزود: ظروف پلی استایرنی شفاف كه به نام(GPPS) نیز معروف است برای تولید لیوان و ظروف یك*بار مصرف فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی توصیه می*شود ولی نمی*توان از آن برای نوشیدنی*های داغ (چای، شیركاكائو و قهوه ) و مواد غذائی با حرارت بالا استفاده کرد.معمار در خصوص ظروف پلی استایرنی شفاف خاطر نشان کرد: از گرم كردن مواد غذایی در این ظروف در مایكروفر خودداری شود.همچنین ظروف پلی استایرن كریستال برای بسته بندی روغن*های خوراكی، مارگارین و تمامی محصولاتی كه لایه خارجی آن*ها چربی بوده و در تماس با بسته بندی است، ممنوع است.این کارشناس آزمایشگاه در ادامه گفت: ظروف پلی استایرنی فوم دار (EPS) و ظروف پلی استایرنی سفید رنگ (HIPS) نباید برای بسته بندی آن دسته از مواد غذایی (خوراكی و آشامیدنی ) كه در زمان پرشدن، نگهداری یا مصرف دما بالاتر از 65 درجه سانتی گراد دارند، استفاده شود.