پیش از هر چیز بهتر است بدانید که تهیه مسقطی لاری کشدار ممکن است از سه تا سه و نیم ساعت طول بکشد. از این جهت اگر میخواهید به نتیجه مطلوبی برسید، توصیه میکنیم کمی صبور باشید، چرا که نشاسته مسقطی لاری کشدار باید کاملاً بپزد و بوی خامی ندهید.نکتهی دیگری که توصیه میکنیم به یاد داشته باشید، استفاده از ظروف لعابی یا چدنی برای تهیه مسقطی لاری کشدار است، چرا که ممکن است ظروف روی یا مس، رنگ مسقطی را تیره کند و ظاهر آن را شفاف و زیبا نکند.مواد لازم:۱۵۰ گرم نشاسته گل یا گندمیک لیتر آب۲۰۰ گرم شکر۶۰ میلیلیتر گلاب۶۰ گرم کرهخلال پسته به میزان دلخواهابتدا نشاسته گل را در یک لیتر آب حل کنید و در صورت نیاز آن را از صافی عبور دهید تا یکدست شود. سپس آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید.پس از آن شکر را اضافه کنید و ترکیبات را به صورت مداوم هم بزنید. هنگامی که احساس کردید ترکیبات مسقطی لاری کشدار غلیظ شده است، ۶۰ گرم کره و گلاب را به آن اضافه نمایید. به یاد داشته باشید که ترکیبات را به خوبی و به صورت مداوم هم بزنید تا مسقطی لاری، قوام مورد نیاز را پیدا کند.در این مرحله شما باید مراقب پخت مسقطی باشید و از هم زدن آن خسته نشوید تا زمانی که قاشق را از روی مسقطی برمیدارید، ترکیبات مسقطی لاری کشدار شود. کشدار بودن ترکیبات، نشانه موفقیت شما و آماده شدن مسقطی لاری کشدار است.کف یک سینی را با کمک کره یا روغن نارگیل چرب کنید. در مرحله پایانی، مسقطی لاری کشدار را روی سینی بریزید و آن را با یک قاشق صاف کنید. سپس به مدت ۵ تا ۸ ساعت حلوا مسقطی لاری را داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود.برای تزئین مسقطی لاری کشدار میتوانید از خلال پسته استفاده کنید. این نکته نیز کمک بسزایی به شما میکند: در صورتی که در برش مسقطی لاری مشکل دارید یا ترکیبات به چاقو میچسبند، ابتدا چاقو را با کره یا روغن مایع چرب کنید، سپس مسقطی لاری را برش دهید. مسقطی لاری کشدار یک انتخاب خوشمزه و مغذی برای میان وعده خواهد بود.طرز تهیه مسقطی لاری ژلهای و شفاف
مسقطی لاری ژلهای و شفاف یک میان وعده و شیرینی مغذی برای تمام افراد خانواده و مهمانان خواهد بود. این نوع مسقطی لاری رنگ شفاف دارد که ظاهر زیبای آن نظر همه را به خود جلب مینماید. طرز تهیه مسقطی ژلهای و شفاف بسیار ساده است که در ادامه مقاله به آن میپردازیم.برای تهیه مسقطی لاری ژلهای و شفاف شما به یک بسته ژله با طعم و رنگ دلخواه، یک لیوان شکر، نصف لیوان نشاسته، یک و نیم لیوان آب سرد، نصف لیوان گلاب، مقداری گردو، خلال بادام و خلال پسته و مقداری پودر نارگیل نیاز دارید. برای تهیه مسقطی لاری ژلهای و شفاف، در ابتدا نصف لیوان نشاسته را در ظرفی با یک و نیم لیوان آب سرد مخلوط کنید و آنها را به خوبی هم بزنید تا نشاسته کاملاً حل بشوید و بوی نامطبوع نشاسته از بین برود.علاوه بر این توصیه میکنیم این ترکیب را از صافی عبور دهید تا ناخالصی نشاسته گرفته شود و مسقطی لاری ژلهای و شفاف، ظاهری شفاف و زیبا داشته باشد. سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید و آن را به خوبی هم بزنید. در مرحله بعد میتوانید پودر ژله را به ترکیبات اضافه نمایید. پس از آن نوبت به افزودن شکر است. این ترکیبات را آن قدر هم بزنید تا مسقطی لاری ژلهای کاملاً سفت شود.سپس شما میتوانید نصف لیوان گلاب اضافه کنید و ترکیبات را به خوبی هم بزنید. پس از آن در ده دقیقه پایانی تهیه مسقطی لاری شفاف میتوانید مقداری گردو، خلال بادام و خلال پسته به میزان دلخواه به شیرینی مسقطی اضافه نمایید که این مرحله نیز به دلخواه و سلیقه خودتان است.سپس مسقطی شفاف را در ظرف دلخواه بریزید تا کمی سرد شود. دسر را به مدت ۴ تا ۵ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا به خوبی سفت شود و قوام مورد نیاز را پیدا کند. در پایان مسقطی را به اندازههای دلخواه ببرید و روی آن را با کمی پودر نارگیل تزئین کنید. همچنین شما میتوانید به جای پودر نارگیل از تکه میوه نیز استفاده نمایید.طرز تهیه حلوا مسقطی لاری
حلوا مسقطی لاری، نوعی دیگر از مسقطی است که روش تهیه آن نیز کمی متفاوت میباشد. برای تهیه حلوا مسقطی لاری شما بهیک و نیم لیوان نشاسته۳ لیوان شکریک لیوان روغن مایع۸ لیوان آبیکچهارم قاشق چایخوری زعفران۱ قاشق چایخوری پودر هلنصف لیوان گلاب۱۰۰ گرم خلال بادام نیاز دارید.ابتدا نشاسته را با آب مخلوط میکنیم و آن را هم میزنیم. توصیه میکنیم نشاسته را ۳ تا ۴ ساعت پیش از تهیه حلوای مسقطی لاری داخل آب قرار دهید تا کاملاً خیس شود. سپس شکر را داخل قابلمه میریزیم و صبر میکنیم که آب شود. به یاد داشته باشید که حرارت کم باشد تا شکر گلوله نشود.در واقع رنگ شکر پس از مدتی قهوهای یا کاراملی میشود. توصیه میکنیم شکر را هم نزنید تا خودش آب شود. در واقع رنگ حلوای مسقطی لاری به رنگ شکر بستگی دارد. یعنی اگر میخواهید حلوای مسقطی لاری رنگ تیره داشته باشد، باید اجازه دهید که رنگ شکر آب شده تیرهتر شود.اما اگر به حلوا مسقطی لاری با رنگ روشن علاقه دارید، هنگامی که شکر رنگ کاراملی پیدا کرد، میتوانید میزان حرارت را کم کنید. سپس ۵ لیوان آب باقی مانده و روغن را به آرامی به ترکیبات اضافه کنید و هم بزنید.در ظرف دیگر ابتدا نشاسته بدون آب را با گلاب مخلوط میکنیم تا گلاب در نشاسته حل شود. سپس پودر هل را به ترکیبات اضافه میکنیم و زعفران دم شده را نیز به آرامی داخل ظرف میریزیم و ترکیبات را به خوبی هم میزنیم.در مرحله بعد، نشاسته را به ظرف روی حرارت شکر آب شده اضافه میکنیم و خلال بادام را داخل ترکیبات میریزیم و کاملاً هم میزنیم. توصیه میکنیم برای هم زدن حلوای مسقطی لاری از قاشق چوبی استفاده کنید تا مزه قاشق فلزی در آن تأثیر نداشته باشد.در این مرحله نیز ترکیبات را به صورت مداوم هم میزنیم. هنگامی که احساس کردیم قوام و غلظت حلوا مسقطی لاری مناسب و دلخواه است، آن را از روی حرارت برمیداریم. شما میتوانید کف یک سینی یا ظرف را کمی چرب کنید و ترکیبات را همچون حلوا داخل ظرف بریزید و روی آن را با قاشق صاف کنید.به یاد داشته باشید که این نوع دسر را میتوانید همچون حلوای معمولی به صورت داغ بخورید یا آن را در یخچال قرار دهید و به صورت شیرینی همراه با چای میل کنید. در واقع تفاوت حلوا مسقطی لاری با دیگر مسقطیها در تهیه و سِرو آن است.
forum-irani
com.
نخستین انجمن عمومی و تخصصی