اینکه چه عاملی می تواند باعث چنین رخدادی شود هنوز به طور قطع مشخص نشده است ولی ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی می تواند در بروز سینوس پیلونیدال سهیم باشد.
پزشکان عوامل زیر را از محتمل ترین دلایل آن می دانند:
- چاقی و اضافه وزن
- پرمویی ناحیه ی کمر
- ژنتیک
- سابقه ی خانوادگی
- فشار شدید و ضربه های مکرر به کمر
- نشستن طولانی مدت
- تعریق شدید
- پوشیدن لباس های تنگ
عکس کیست مویی یا سینوس پیلونیدال
همانطور که در تصاویر کیست مویی مشاهده می کنید این عارضه به شکل توده ای عفونی حتی می تواند در زیر پوست هم ایجاد گردد. برخی عوامل بیرونی و درونی از جمله گسترش عفونت و تحریک آن باعث می شود که به تدریج گسترده تر شده و به شکل توده ای چرکین و مملو از مو در سطح پوست مشاهده شود.
چطور متوجه عفونت کیست مویی شویم؟
ممکن است در ابتدا هیچ علامت قابل توجهی به جز فرورفتگی کوچک و گودی مانند روی سطح پوست خود نداشته باشید. با این حال، هنگامی که فرورفتگی عفونی شود، به سرعت به یک آبسه متورم یا کیستی بسته و پر از مایع تبدیل می شود.
علائم عفونت عبارتند از:
- درد هنگام نشستن یا ایستادن
- تورم کیست
- پوست قرمز و دردناک اطراف ناحیه
- ترشح چرک یا خون از آبسه و ایجاد بوی بد
- موهای بیرون زده از ضایعه
- ایجاد بیش از یک مجرای سینوسی یا سوراخ در پوست
همچنین ممکن است تجربه ابتلا به تب با درجه پایین را داشته باشید، اما این مورد بسیار کمتر رایج است.
معاینه و تشخیص چگونه است؟
تشخیص این بیماری توسط یک پزشک متخصص کیست مویی از طریق انجام معاینه ی فیزیکی و ظاهری ناحیه ی محل کیست امکان پذیر است. از آنجایی که این بیماری علائم و نشانه های مشخصی دارد پزشک به راحتی و بدون نیاز به انجام آزمایش خون و عکس برداری می تواند به سادگی بیماری شما را تشخیص دهد.
ولی از طرفی ممکن است پزشک این سوالات را از شما بپرسد:
- اولین بار کی متوجه علائم این عارضه شدید؟
- آیا قبلا هم به این مشکل یا نظیر آن دچار شده اید؟
- آیا تب هم داشتید؟
- داروی خاصی مصرف می کنید یا بیماری نشیمنگاهی قبلی داشتید؟
همچنین ببینید: بهترین دکتر کیست مویی در تهران
کیست مویی در پایین کمر
این عارضه در بسیاری از نقاط بدن ممکن است رخ دهد ولی یکی از شایع ترین انواع کیست مویی در پایین کمر است که با شیوع گسترده ای در میان آقایان جوان دیده می شود.
محل اصلی ایجاد این کیست در پایینی ترین قسمت کمر و در میان شکاف دو باسن است. از اصلی ترین علائم آن وجود چندین حفره ی حاوی موهای پیچیده و چرک و عفونت در این ناحیه است که با التهاب و درد زیادی همراه است.
درمان
اصلی ترین دغدغه بیمارانی که به این عارضه دچار می شوند، عمل کیست مویی و رهایی زودتر از آن می باشد. در نتیجه لازم دانستیم تا توضیحی در ارتباط با روش های درمان سینوس مویی در اختیار شما قرار دهیم.
تا چندی پیش از دو روش عمل جراحی باز و بسته برای درمان کیست مویی استفاده می شد. اما به دلیل خونریزی، جذب عفونت توسط زخم باز، داشتن درد هنگام کشیدن بخیه ها و بازگشت بیماری، امروزه از اشعه لیزر برای از بین بردن کیست مویی استفاده می شود.
اشعه لیزر می تواند عفونت را ریشه کن کرده و احتمال تشکیل کیست های کوچک در اطراف کیست اصلی را به صفر برساند. درمان کیست مویی با لیزر در کمتر از یک ساعت به صورت سرپایی انجام می شود.
forum-irani
com.
نخستین انجمن عمومی و تخصصی